Blog

Ako zladiť predajňu na začiatku roka? Spoľahnite sa na tieto pravidlá

Hneď po sviatkoch, na začiatku kalendárneho roka, by ste mali popremýšľať nad zmenami v predajni. Na čo by ste sa mali zamerať?

Nový rok je symbolom zmien k lepšiemu. Buďte optimisti aj pri štylizovaní vášho obchodu a stavte na pozitívne vyžarovanie priestoru. Aké sú trendy?

Ukážte tovar v príjemnom svetle

Osvetlenie robí divy! Dokáže zútulniť aj ten najchladnejší priestor. Snažte sa voliť teplé svetlá, ktoré dodajú predajni iný rozmer a spríjemnia atmosféru. Teplé osvetlenie volia mnohé obchody, je zaručeným spôsobom ako vytvoriť pocit "tepla domova". A v novom roku sú pozitívne pocity naozaj dôležité, ľudia sa spoliehajú práve na ne.

Rozžiarte obchod svetlami – malými, väčšími i veľkorysými kúskami. Najmä, nech príjemne osvetľujú vystavený tovar. Šikovné zacielenie svetla na produkty, ktoré chceme ukázať, nie je nikdy na škodu, práve naopak.

Voľte príjemné, teplé farby

Čierna, sivá, smaragdová, či iné, temné farby, nie sú tým najvhodnejším riešením do predajne. Voľte optimistické, príjemné tóny. Zlatá, teplá krémová, hnedá i odtiene sýtej žltej sú vhodnými farbami, ktoré vo vašom obchode vytvoria dynamickú energiu. A práve tá je vhodným akcentom pri nakupovaní ako takom.

Nič nepokazíte bielou, transparentnými doplnkami ani typicky zimnými farbami, no vyhnite sa studeným tónom, ktoré symbolizujú chlad a smútok.

Menej je viac, myslite na detaily

Trendom je nechať vyniknúť tovar, nie je potrebné, aby predajňa pôsobila preplneným dojmom. Zákazníci oveľa viac uvítajú, keď ich ohúri kvalita namiesto kvantity. Stačí rozmanito vytriediť tovar, ktorý šikovne umiestnite do výkladu a do celého priestoru predajne. Nebráňte sa ani zaujímavým interiérovým doplnkom, ktoré budú spestrením celkového rázu predajne.

Na čo sa teda zamerať? Nezabudnite na príjemné osvetlenie, teplé farby, výber zaujímavých kúskov tovaru a dobre urobíte, keď zvolíte aj nenápadný, príjemný hudobný podmaz. Milý, ochotný personál a čistota predajne je nutnosťou pri každom type obchodu!

 

naydracikslovnaftsamsungchemolakkohinoroperativashellcasio 2babymarketshark 2uluv 2metro 2colansprava 2mall.sk 2faxcopy 2heliosslovakia 2sadro 2auto-kelly 2wurth 2malokarpatskemuzeum 2mpl 2insportline 2ozeta 2siemensesox 2prazskamincovna 2protetika 2alltoys 2golfusa 2eurolekarenlindt 2adoremodev 2outdoorguide 2tescospisak-riding 2slovposta 2predetipantarhei 2venizi 2shoppie 2