Blog

Figuríny - umožňujú vášmu tovaru vyniknúť a zaujať zákazníka

Ako by vyzerali výklady obchodov, keby v nich neboli figuríny? Dnes si to vieme už len ťažko predstaviť. Figuríny vo výkladoch sa totiž stali súčasťou všetkých kamenných obchodov. Práve ony lákajú zákazníkov dnu do predajne. Prezentujú to najlepšie, čo obchod ponúka a navodzujú celkový imidž značky.

Ako dokáže figurína ovplyvniť nákupné správanie zákazníka?

Figuríny doslova dodávajú obchodom tvár. Dokážu so zákazníkom určitým spôsobom komunikovať a predávať mu informácie. Pri pohľade na figurínu totiž zákazník okamžite vie, aký typ a štýl tovaru predajňa ponúka. Navodzujú tak celkový dojem z predajne a sú silným nástrojom, ako získať nových potenciálnych zákazníkov.

Okrem toho majú ešte jeden dôležitý a najmä praktický význam. Tovar oblečený na figurínach jednoducho vyzerá oveľa lepšie, než položený niekde v regále. Zákazník vidí, ako oblečenie vyzerá na postave a preto aj tovar, ktorý sa mu sprvu zdá neforemný, dokáže na figuríne zaujať. Kúsky vystavené na figurínach sú navyše viac viditeľné, ako ostatný tovar. Zákazník si tak môže všimnúť aj také kúsky, aké by inak možno v obchode nenašiel.

Figuríny ekonomické dámske - séria ROS, model ROS6 - Figurína ženy do výkladuFiguríny ekonomické dámske - séria BELLE, model BELLE02 - Figurína ženy do výkladuFiguríny ekonomické dámske - séria BELLE, model BELLE03 - Figurína ženy do výkladuFiguríny ekonomické dámske - séria ROS, model ROS5 - Figurína ženy do výkladu

Aké rôzne figuríny poznáme?

Výber figurín, ako všetko obkolo odevov je podriadený móde. Skúsení dizajnéri ju sledujú a vedia vám poradiť. V súčasnosti je jasná preferencia abstraktných figurín a dokonca art figurín. Realistické figuríny majú v predaji útlm, ale pri istých typoch napr. detské figuríny majú svoj dôvod použitia.

Myslíte, že figuríny patria len do obchodov s oblečením?

Aj keď je pravda, že figuríny sa najviac používajú v obchodoch s oblečením, ich využitie je v skutočnosti oveľa širšie. Často slúžia ako lacnejšie náhrady modeliek pri fotení produktov na e-shopy, či pri fotení umeleckých fotografií.

Samostatnou kategóriou sú figuríny hláv. Parochne, klobúky, náhrdelníky či šály – to všetko na nich dokáže pôsobiť elegantne a nádherne vyniknúť. Je teda na vás, aký typ figuríny si vyberiete. Abstraktná figurína, realistická alebo figurína hlavy – každá dokáže vášmu tovaru vdýchnuť život a priblížiť ho zákazníkovi tak, akoby ho sám nosil. Tovar vďaka nim zákazníka upúta a očarí.

Aby ste zistili, ktoré figuríny sú pre vás najvhodnejšie, pozrite si našu celú ponuku. Ak si neviete rady s výberom, neváhajte nás kontaktovať – radi vám pomôžeme a poradíme.

naydracikslovnaftsamsungchemolakkohinoroperativashellcasio 2babymarketshark 2uluv 2metro 2colansprava 2mall.sk 2faxcopy 2heliosslovakia 2sadro 2auto-kelly 2wurth 2malokarpatskemuzeum 2mpl 2insportline 2ozeta 2siemensesox 2prazskamincovna 2protetika 2alltoys 2golfusa 2eurolekarenlindt 2adoremodev 2outdoorguide 2tescospisak-riding 2slovposta 2predetipantarhei 2venizi 2shoppie 2